BEIRATKOZÁS A 2021-2022-ES TANÉVRE

Beiratkozás a 2021-2022-es tanévre  augusztus 23-től szeptember 10-ig minden nap 15,30 és 18,30 között személyesen a Lotte Nyelviskolában!

NYELVVIZSGA BIZONYÍTVÁNY ÁTVÉTELE

Az elkészült nyelvvizsga bizonyítványokat hátfőtől péntekig 15,30 és 18,30 között lehet átvenni a nyelviskolában!

NELVVIZSGÁZTATÁS

A Magyar Közlöny 2021. március 5-i számában megjelent a Korm. rendelet a védelmi intézkedések ideiglenes szigorításáról.
Az ITM jogászával egyeztetve teszem közzé állásfoglalásunkat arra vonatkozóan,  hogy a jogszabály rendelkezései miként vonatkoznak a nyelvvizsgáztatásra:
A 147/2021. (III. 5.) Korm. rendelet 6. § (1) értelmében "A személyes megjelenést igénylő szolgáltatás céljára szolgáló helyiség
vagy helyszín köteles zárva tartani . ." Tekintettel arra, hogy az akkreditált nyelvvizsgaközpontok is szolgáltatást nyújtanak, 
és ez a tevékenység a kivételek listáján nincs feltüntetve, jogértelmezésünk ( NYAK) alapján 2021. március 22-ig személyes 
kontaktust igénylő (papíralapú és akkreditált vizsgahelyszínen történő számítógépes) nyelvvizsgáztatás nem folytatható.

ONLINE OKTATÁS AZ ISKOLAZÁR ALATT

Kedves Tanulóink!

Bár úgy terveztük, hogy a kiscsoportos oktatást folytatjuk a nyelviskolánkban, sajnos a körülmények miatt mégis úgy döntöttünk, hogy a továbbiakban minden csoport számára online-interaktív órákat fogunk biztosítani. Ezzel kapcsolatban mindenkit a megadott elérhetőségén egyénileg megkeresünk.

Türelmeteket, megértéseteket köszönjük, hamarosan találkozunk a neten!

OKTATÁS AZ ISKOLAZÁRLAT ALATT

Ezúton szeretnénk tájékoztatni Önöket az közoktatási intézmények bezárása alatti oktatásról a Lotte Nyelviskolában.

A rendeletek tanulmányozása után azt a döntést hoztuk meg, hogy mivel nyelviskolánkban kiscsoportos oktatás folyik, az oktatást nem szüneteltetjük, mindaddig, amíg a most érvényben lévő rendeletet nem szigorítják. A miniszterelnök rendeletében a sportiskolákat is arra szólítja fel, hogy csökkentsék a csoportok létszámát 10 főre. Mivel iskolánkban a csoportok nagy része 10 fős vagy annál kevesebb, így mi is ennek szellemében fogunk dolgozni.

Az EMMI “A koronavírus miatti új munkarend bevezetéséről a köznevelési és szakképzési intézményekben” című 1102/2020 számú határozatában az iskolákban a tantermen kívüli, digitális munkarend bevezetéséről döntött.

A döntés az óvoda, a pedagógiai szakszolgálati intézmény és a pedagógiai-szakmai szolgáltatást nyújtó intézmény kivételével érinti valamennyi köznevelési intézményt.

A Kormányhatározat értelmében 2020. március 16. napjától a szülők igényei alapján, indokolt esetben a nemzeti köznevelésről szóló törvény hatálya alá tartozó iskolák esetében a területileg illetékes tankerületi központ, szakképző intézmény esetében a területileg illetékes szakképzési centrum munkanapokon megszervezi a gyermekek, tanulók napközbeni kiscsoportos felügyeletét. A megszervezés azt jelenti, hogy egyeztetés alapján ebben természetesen nem állami fenntartású intézmények is részt vehetnek.”

 

 

Intézményünk nyitott intézmény, de most szeretnénk kérni a szülők felelősségteljes gondolkodását a vírus megelőzésével kapcsolatosan, és kérjük, hogy a gyermeket betegség után kizárólag orvosi igazolással engedjék az iskolába, mert csak így tudjuk befogadni.

Felhívjuk a szülők figyelmét, hogy beteg gyermeket a többi gyermek védelme érdekében azonban nem tudunk fogadni. Ha náthás, folyik az orra, köhög, kérjük, ne engedje el az iskolába, vegye fel velünk a kapcsolatot és elküldjük az óra anyagát.

Ha a szülő, aki hozza a gyermeket iskolába, hasonló tünetekkel beteg, kérjük, hogy ne kísérje be gyermekét az iskolába.

Amennyiben gyermekükkel az elmúlt időszakban Olaszországban, Ausztriában, Horváthországban, Németországban, Spanyolországban jártak (pl. sítábor stb) amennyiben lehetőség van rá, a hazautazást követő két hétig a gyermek maradjon otthon, vagy ha erre nincs lehetőség, a gyermeket kizárólag orvosi igazolással engedjék iskolába

Iskolánk minden tőlünk telhetőt megtesz a vírus megelőzése érdekében, és kérjük együttműködésüket  a fent említett szabályozások felelősségteljes betartásában.

Mivel a helyzet folyamatosan változik, nem kizárt, hogy nekünk is átmeneti időre fel kell függesztenünk a személyes oktatást, és át kell térnünk az online oktatásra. Ez nagy valószínűséggel a jövő hét folyamán ki fog derülni.

Már dolgozunk az online oktatás megoldásán. Terveink szerint az órákat a megszokott időben fogjuk megtartani, hacsak nem a csoport egyöntetűen dönt egy másik időpontban.

Ehhez szükségünk lesz, hogy biztosítsák gyermekeik számára az óra idejére az internetes hozzáférést. Az oktatást folyamatosan biztosítani fogjuk, senki nem fog kimaradni, minden órát meg fogunk tartani, módszerünket átdolgozzuk online oktatási formára. A gyerekeknek ugyanúgy, mint a „rendes” órákon részt kell venniük, a hiányzást ugyanúgy fogjuk vezetni.

Amennyiben a helyzet úgy kívánja, gyermekeink és saját magunk védelme érdekében átállunk az online oktatásra, de elkötelezetten fogjuk a tanfolyam anyagát tanulóinknak átadni és tartjuk magunkat a szerződésben foglaltakhoz.

 

Számítunk együttműködésükre.

 

Üdvözlettel

Lotte Nyelviskola / Teremi Erika

KEZDŐ ANGOL NYELVTANFOLYAM

Október 24-én heti 1 x 3 órában ( csütörtök 17,45-20,00) 114 órás kezdő angol nyelvtanfolyam indul!!!

Beiratkozás a 2018-2019-es tanévre

beiratkozás a 2018-2019-es tanévre augusztus 27-től szeptember 16-ig minden hétköznap 15,30-tól 18,30-ig, szombaton 09,00-tól 11-ig.

Vizsgabizonyítványok átvétele

A 2017. júniusi nyelvvizsga bizonyítványok átvehetők minden nap 15,30 és 18,30 között a nyelviskolában

Következő nyelvvizsga

Következő ITK ORIGO írásbeli nyelvvizsga időpontja: 2017. szeptember 08. 09,30.

Beiratkozás a 2017-2018-as tanévre

Beiratkozás a 2017-2018-as tanévre augusztus 27-től minden nap 15,30-tól 18,30-ig, szombaton 9,00-11,00 között.